HTML

Google Glass

Friss topikok

Címkék

android (1) event (1) fail (1) funny (1) glass (6) google (2) kitkat (1) mozi (1) nexus (1) porn (1) protest (1) sex (1) siri (1) tilalom (3) USA (1) vezetés (1) Címkefelhő

Megúszta a büntetést a Glassel vezető nő

2014.01.19. 18:04 Google Glass

Californiában van egy törvény, miszerint egy gépjárművet nem lehet úgy vezetni, hogy egy monitor eltereli a sofőr figyelmét valamilyen szórakoztató vagy üzleti céllal. Ezt a szabályt szegte meg az a nő, akit San Diego utcáin fülelt le egy rendőr eredetileg gyorshajtás miatt.

UK-bans-google-class-in-cars-header.jpg

A nő szerencsétlenségére a rendőr felismerte a Glasst, és megbüntette a viselőjét a szabályok megszegése miatt. A 44 éves Cecelia Abadie sem volt azonban rest, és ügyvédet fogadott, aki rövid bírósági huzavona után felmentette ügyfelét a pénzbírság fizetése alól. A vádlott és képviselője amellett érvelt, hogy a készülék nem volt bekapcsolva, a puszta viselése pedig semmilyen szabályt nem sért meg. A közlekedési felügyelet végül elfogadta az indoklást, hiszen valóban nem sikerült bebizonyítaniuk, hogy a Glass aktív volt-e. 

cecilia.PNG

Persze felmerül a kérdés, hogy miért viselné valaki a futurisztikus tárgyat a fején, hogyha nincsen bekapcsolva, illetve a készülék komolyabb megvizsgálásával miért nem lehetett ezt megállapítani? A per akár precedens értékűnek is számíthatott volna, hogyha elítélik a hölgyet, ez pedig biztosan rosszul érintette volna a Google-t.

cecg+.PNG

Cecilia social media profiljai alapján nagy rajongója a Glassnek, és pikírt módon a G+ borítóképe egy vezetés közben aktív Glass interfész. Az ügyet szívükön viselő barátaitól és tech-fanoktól meg egy [KEEP CALM AND DRIVE WITH GOOGLE GLASS] pólót is kapott.

Szólj hozzá!

Címkék: vezetés tilalom glass USA

A bejegyzés trackback címe:

https://googleglass.blog.hu/api/trackback/id/tr715770714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása